KWPN-Hengstenkeuring

De KWPN-Hengstenkeuring 2017 was voor ons Hengstenstation een groot succes. Het begon gelijk goed op donderdag. Hotspot won met Mathijs van Asten zowel de Hengstencompetitie klasse L als de dagprijs.

Op vrjdag kregen we 5 hengsten aangewezen, daarnaast werden onze prachtige hengsten Jackpot v. Ferdeaux en Just Wimphof v. De Niro ook aangewezen voor de Kampioenskeuring. Bij de presentatie van de nieuw jaargang dressuurhengsten lieten Impression onder Diederik van Silfhout, In Style onder Renate van Vliet, Indigro onder Kirsten Brouwer en Incognito onder Marieke van der Putten zich zeer goed zien. Het zijn alle vier hengsten met zeer veel potentie voor de toekomst. Total U.S. won onder Dinja van Liere de dagprijs in de hengstencompetitie klasse L en werd uiteindelijk ook reervekampioen van de hengstencompetitie. Total U.S. heeft een enorme groei laten zien gedurende de hengstencompetitie, hij werd tijdens de finale beloond met een 9.0 voor zijn stap een 8.5 voor zijn draf en een 8.5 voor zijn galop, in totaal maar liefst 87 punten. Galaxie wist onder Diederik van Silfhout zijn beste wedstrijd neer te zetten met 83 punten. Wat een talent heeft deze zwarte hengst en wat een potentie voor de 'grote' sport. De bij ons ter dekking staande hengst Four Legends won onder Stefanie Kooijman overtuigend zowel de Hengstencompetitie klasse Z als de dagprijs. Zijn draf werd beloond met maar liefst een 9.5! For Gribaldi werd door Dinja van Liere voorgesteld tijdens het showblok trainers aan het woord, For Gribaldi liet hier zien dat hij over veel aanleg voor het zwaardere werk beschikt.

Zaterdagochtend begon het weer goed met de overwinning van Henkie in de Hengstencompetie Gelders Paard. Ons supertalent Henkie werd onder Adelinde Cornelissen beoordeeld met een 9.0 voor zowel zijn stap, draf, functionaliteit als correctheid. Daarna werd onze tuigpaardhengst Jesse James (Unieko x Marvel) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en Kampioen van zijn jaargang!!! Jesse James die we samen met zijn fokker Mark de Groot en Jan Vink kreeg de handen op elkaar en bracht sfeer in de Brabanthallen. In de middag werd onze 7e hengst aangewezen, namelijk de zeer sterk zwart bewegende hengst Destino die we samen met Paul Schockemöhle hebben. Destino is ook zeer interessant gefokt en kan voor een mooie bloedspreiding zorgen in de KWPN-fokkerij; Danciano x Diamond Hit x Belissimo M x Sandro Hit x Don Gregory x Rubinstein I.

Aangewezen voor het KWPN-Verrichtingsonderzoek:
1. Jupiter, Bon Bravour x Flemmingh x Jazz
Fok. Grad en Ad Gijsbers uit Loosbroek/ Eig. Joop van Uytert
2. Jimmie Choo, Bordeaux x Apache x San Remo
Fok. F. Blitterswijk uit Nieuwland/ Eig. Joop van Uytert
3. Destino, Danciano x Diamond Hit x Belissimo M
Fok. Paul Schockemohle/ Eig. Fokker, Renate van Vliet & Joop van Uytert
4. Just Wimphof, De Niro x Riccione x Sandro Hit
Fok. C. Kramer en E. Rienks uit Westerlo (B)/ Eig. Fokker & Joop van Uytert
5. Jefferson P, De Niro x Florencio x Jazz
Fok. Pegasus Stables uit Bentelo / Eig. Fokker & Joop van Uytert
6. Jackpot, Ferdeaux x Metall x Lancelot
Fok. M van de Goor uit Herpen / Eig. Fokker & Joop van Uytert

Kampioen Tuigpaarden
7. Jesse James, Unieko x Marvel x Factor
Fok: Hengstenhouderij Landzicht uit Giessenburg / Eig. Fokker, Jan Vink & Joop van Uytert